Jonge Inktvis Met Bruschetta

Hoofdgerecht

Klaar in 20 min
Moeilijkheid : 2
Jonge inktvis met bruschetta

Voor 4 personen

- 800 g jonge inktvis
- 4 sneetjes brood
- 80 g ontpitte Taggiasca olijven
- 150 g verse tomatenpulp
- 1 teentje knoflook
- 1/2 ecodosis water (1 ecodosis = 250 ml)
- Rozemarijn
- 1 pepertje zonder zaadjes
- Extra vierge olijfolie
- Zout

Voorbereiding

1. Maak de jonge inktvis schoon, laat goed uitlekken en dep droog.
2. Doe intussen een scheutje olie in de snelkookpan. Voeg de look toe, het pepertje zonder de zaadjes en de jonge inktvis. Voeg de tomatenpulp toe, de helft van de ecodosis water, de Taggiasca olijven, de rozemarijn en het zout.
Sluit de snelkookpan en selecteer stand 2 gedurende 15 minuten. Zet het vuur lager nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
3. Bak intussen het brood in een koekenpan met anti-aanbaklaag: zo krijgt u de croutons als bijgerecht.
4. Neem de snelkookpan van het vuur aan het eind van de bereiding, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel. Schik de jonge inktvis op een bord en besprenkel met citroensap. Werk af met de croutons en een scheutje olijfolie.