Ossobuco Met Polenta

Hoofdgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 1
Ossobuco met polenta

Voor 4 personen

- 4 sneden lamsschenkel voor ossobuco van 300 g het stuk
- 1 gebruiksklaar polentabrood (500 g)
- 200 g bloem
- 2 stengels selderij
- 3 wortels
- 2 uien
- 1 lepel tomatenpuree
- Salie, rozemarijn
- 1/2 ecodosis water (1 ecodosis = 250 ml)
- Peper en zout
- Extra vierge olijfolie
- 1 citroen

Voorbereiding

1. Snijd de selder, de wortels en de ui in grove stukken. Doe een scheutje extra vierge olijfolie in de snelkookpan, verhit goed en voeg de stukken groenten toe.
2. Braad nu in een pan met anti-aanbaklaag de door de bloem gehaalde sneden kalfsschenkel aan in een scheutje olie. Kruid met zout en peper. Wanneer het vlees goed is aangebraden het bij de rest van de groenten voegen samen met de salie, rozemarijn, citroenschil en tomatenpuree, verdund in 1/2 ecodosis water, zonder de bereiding te onderbreken.
3. Sluit de snelkookpan en selecteer stand 2 gedurende 22 minuten. Zet het vuur lager nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Neem de snelkookpan van het vuur aan het eind van de bereiding, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel. Neem het vlees uit de saus en laat afkoelen.
4. Haal het vlees van het been en zet opzij. Steek intussen kleine schijfjes uit de polenta met een steekvorm en braad aan in de anti-aanbakpan.
Mix de saus uit het bakvocht van de ossobuco en dresseer het gerecht.
5. Schik de polentaschijfjes in het midden van een bord, leg er het vlees van de ossobuco op en garneer met de gemixte groentesaus.