Speltrisotto Met Gorgonzola

Hoofdgerecht

Klaar in 23 min
Moeilijkheid : 1
Speltrisotto met gorgonzola

Voor 4 personen

- 1 kleine rode Tropea-ui
- 1 verse bosui
- 1 klontje boter
- 250 g parelspelt
- 1/2 glas witte wijn
- 3 ecodoses groentebouillon
- 2 handvollen verse spinazie
- 50 g robiola
- 75 g gorgonzola
- Het sap en de schil van 1/2 citroen
- Vers gemalen zwarte peper

Voorbereiding

1. Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Was de bosui en snijd in schijfjes. Spoel de spelt met water.
2. Verhit de boter in de snelkookpan, zonder deksel, tot de boter smelt. Voeg de ui toe, draai het vuur lager en roer 1 minuut. Voeg de spelt toe, zet het vuur wat hoger en roer 1 minuut. Bevochtig met de witte wijn en
roer tot de wijn volledig is verdampt. Voeg de 3 ecodoses bouillon toe, sluit
de snelkookpan en selecteer stand 2. Laat 15 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
3. Zet het vuur uit, laat de stoom langzaam via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel.
Zet het gasvuur op de kleinste stand, voeg de spinazie en de bosui toe
en meng. Als de spelt te droog is, voeg dan een lepel water toe. Als hij te nat is, draai het vuur dan hoger zodat hij wat droger wordt.
4. Neem de snelkookpan van het vuur, voeg de kaas toe en roer goed. Voeg het sap en de schil van 1/2 citroen en een snufje peper toe en dien meteen op.