Stoofpotje Van Merengue-appels

Dessert

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Stoofpotje van merengue-appels

Voor 4 personen

- 2 appels
- Sap van 1 citroen
- 1 ecodosis water
- 100 g eiwit
- 100 g zeer fijne griessuiker
- 100 g poedersuiker
- Kaneelpoeder

Voorbereiding

1. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Doe ze in de snelkookpan
samen met het citroensap en 1 ecodosis water. Laat vervolgens 2 minuten garen in stand 1 nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
2. Neem de snelkookpan van het vuur aan het eind van de bereiding, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel. Doe de gebakken aardappelen in 4 hittebestendige schaaltjes of in
bakvormen uit wegwerpaluminium. Vul ze tot de helft en
bestrooi met een snufje kaneel.
3. Verwarm de oven terwijl de appels lauw worden
op 230 °C in heteluchtstand (240 °C indien statisch). Klop
de eiwitten met de helft van de suiker tot sneeuw en voeg daarna de resterende suiker toe met een spatel terwijl u de suiker stap voor stap over de eiwitten zeeft.
4. Giet de merengue in een spuitzak met een spuitmond in stervorm. Spuit de merengue op de appelen in de vorm van een spiraal en zet de schaaltjes vervolgens
3 tot 5 minuten in de oven, tot de merengue een beetje opgedroogd is.
5. Dien op.