Banketbakkersroom

Dessert

Klaar in 15 min
Moeilijkheid : 1
Banketbakkersroom

Voor 4 personen

- 500 ml melk
- 150 g suiker
- 50 g bloem
- 6 eieren
- 1 vanillestokje

Voorbereiding

1. Snijd het vanillestokje in twee en schraap de zaadjes eruit.
Doe het vanillestokje in de melk en breng aan de kook.
Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en voeg de gezeefde bloem toe. Klop op tot een schuimige witte massa en doe er de vanillezaadjes bij.
2. Blijf roeren en voeg langzaam de warme melk toe om het mengsel aan te lengen.
Zet op het vuur en breng continu roerend aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat 3 tot 4 minuten sudderen.
3. Giet het mengsel in een kom om het kookproces te onderbreken. Indien u het niet onmiddellijk gebruikt, dek het dan af met plasticfolie die u tegen de room laat plakken. Hierdoor vermijdt u dat er een onaangenaam vel ontstaat op de crème.