Flan Met Eieren En Karamel

Dessert

Klaar in 45 min
Moeilijkheid : 1
Flan met eieren en karamel

Voor 4 personen

3 eieren
- 100 g poedersuiker
- 50 cl melk
- 1 vanillestokje
- vloeibare karamel (gebruiksklaar of huisgemaakt)

Voorbereiding

1. Snijd het stokje in twee en schraap er de zaadjes uit. Klop de hele eieren los in een kom.
Doe het vanillestokje en de -zaadjes in de melk en voeg het geheel toe aan de eieren.
Goed kloppen met een garde. Voeg de suiker toe.
2. Maak de karamel of giet de gebruiksklare karamel (ongeveer 0,5 cm dik) op de bodem van een springvorm
van 16 cm diameter. Verwijder het vanillestokje en giet de bereiding in de vorm.
Dek af met aluminiumfolie.
Giet 75 cl water in de snelkookpan en plaats het stoommandje erin.
Zet de vorm in het stoommandje.
Sluit de snelkookpan. Zodra de stoom ontsnapt het vuur lager zetten en laten garen volgens de opgegeven tijd.
3.Haal het gerecht afgekoeld uit de vorm en dien op.
Tip:
U kunt ook individuele gekaramelliseerde schaaltjes garneren, maar dan moet u de bereidingstijd halveren.
Variant: Crème viennoise
In plaats van de karamel op de boden van de vorm te gieten, deze oplossen in de melk.
Variant: Sinaasappelroom
De melk vervangen door sinaasappelsap, de vanille door sinaasappelschil en twee keer zoveel eieren gebruiken.