Infusie Van Laurier En Ossenstaart Met Groene Seldercrème

Hoofdgerecht

Klaar in 60 min
Moeilijkheid : 2
Infusie van laurier en ossenstaart met groene seldercrème

Voor 4 personen

- 600 g ossenstaart
- 20 g extra vierge olijfolie
- Kervel, naar smaak
- 30 g parmezaan
- 4 ecodoses groentebouillon
- 5 of 6 laurierblaadjes
- 300 g selder
- Peper en zout, naar smaak
- 60 g tomaten
- 40 g bladerdeeg
- 30 g sjalotten

Voorbereiding

1. Braad de sjalotten in de snelkookpan aan in extra vierge olijfolie. Voeg vervolgens de in stukken gesneden ossenstaart toe. Bak de ossenstaart goudbruin, voeg vervolgens de bouillon toe, de in stukken gesneden selder, de tomaat en 5 of 6 laurierblaadjes. 2. Sluit de snelkookpan en laat 40 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Verwijder aan het eind van de bereiding de ossenstaart en de selder en filter de bouillon met een zeef.
3. Houd warm. Mix de nog warme selder tot een crème. Pluk de brokjes vlees van de ossenstaart, leg hem op de bodem van een diep bord, voeg enkele lepels bouillon toe en werk af met de kervel.
4. Dien de lauwe seldercrème apart in een glaasje of een koffiekopje als bijgerecht op, samen met enkele bladerdeegkrullen met parmezaan.