Lasagnevierkantjes Met Robiola, Zalm En Eekhoorntjesbrood

Hoofdgerecht

Klaar in 40 min
Moeilijkheid : 2
Lasagnevierkantjes met robiola, zalm en eekhoorntjesbrood

Voor 4 personen

- 150 g eiernoedels
- 1 teentje knoflook
- 3 ecodoses groentebouillon
- 70 g boter
- 200 g vers eekhoorntjesbrood
- 200 g zalm
- 180 g robiola
- 40 g bloem type T55
- Bieslook naar smaak
- 10 g olijfolie
- Peper en zout, naar smaak

Voorbereiding

1. Kook de lasagnevellen in kokend gezouten water, laat afkoelen en uitlekken. Snijd intussen het eekhoorntjesbrood in stukken en doe ze met een scheutje olijfolie en het teentje look in de pan. Snijd vervolgens de zalm fijn. Bereid de veloutĂŠ. Smelt hiervoor de boter, voeg de bloem toe en langzaam aan de kokende bouillon. Laat de veloutĂŠ 10 minuten op matig vuur koken.
2. Beboter het stoofmandje en bedek met een lasagnevel. Giet er vervolgens wat veloutĂŠ op, en maak een laag zalm, robiola en eekhoorntjesbrood.
3. Dek af met een ander lasagnevel en maak opnieuw verschillende lagen. Eindig met de resterende vellen, wat saus, robiola, wat eekhoorntjesbrood voor de afwerking en nootjes boter.
4. Laat met 4 dl water 20 minuten in het stoofmandje in de snelkookpan zonder deksel garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.