Rijstpap Met Koffie

Dessert

Klaar in 40 min
Moeilijkheid : 1
Rijstpap met koffie

Voor 4 personen

- 100 g (arborio)rijst voor risotto
- 1 ecodosis water
- 1 ecodosis melk
- 80 g fijne suiker
- 1 vanillestokje
- 1 lepel oploskoffie
- 150 ml vloeibare crème fraîche
- 1 lepel poedersuiker

Voorbereiding

1. Doe de rijst in de snelkookpan samen met de ecodoses melk en water, de suiker, het vanillestokje
en de oploskoffie. Roer en sluit de snelkookpan. Zet het ventiel in stand 1 en laat 11 minuten garen
nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
2. Draai het vuur zo laag mogelijk tijdens het koken van de rijst zodat er geen melk verloren gaat. Indien u dat wil, kunt u het ventiel afdekken met een papieren servet
op het moment waarop u eraan draait om de stoom te laten ontsnappen.
3. Zet het vuur uit aan het eind van de bereiding, laat de stoom ontsnappen, open het deksel en laat ongeveer en half uur afkoelen, af en toe roeren.
Verwijder het vanillestokje en verdeel de rijst over twee kopjes.
4. Klop de crème fraîche apart op samen met de poedersuiker met behulp van een elektrische mixer.
Schik een lepel slagroom op elk kopje en dien op.