Bladerdeeggebak Van Steur Met Limoen

Hoofdgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 3
Bladerdeeggebak van steur met limoen

Voor 4 personen

- 240 g steur
- 160 g courgettes
- 0,2 dl crème fraîche
- 140 g bladerdeeg
- 1 heel ei
- 2 limoenen
- 2 laurierblaadjes
- Zwarte peperbollen naar smaak
- 50 g sjalotten
- 3 dl witte wijn
- 60 g boter
- 0,8 dl visfumet (visbouillon)
- Bieslook naar smaak
- Peper en zout, naar smaak
- 10 g olijfolie

Voorbereiding

1. Snijd de steur in 4 plakken, kruid met zout en peper en doe de sneden in het stoofmandje samen met 20 g fijngehakte sjalot en 5 cl droge witte wijn. Snijd vier rechthoeken uit het bladerdeeg van ongeveer 8,5 cm op 5 cm. Leg ze op een bakplaat, smeer in met een losgeklopt ei en bak in de oven op 200 °C.
2. Laat vervolgens in een andere pan de helft van de resterende witte wijn (2,5 dl) inkoken met de sjalot (30 g), de laurier en de zwarte peperbollen. Voeg de visfumet toe en laat de saus opnieuw tot de helft indikken. Voeg de crème fraîche, het limoensap en de limoenschil toe. Haal van het vuur en klop op met de koude boter. Snijd de courgettes in zeer fijne schijfjes en bak ze in een pan met anti-aanbaklaag met een scheutje olijfolie, zout en peper.
3. Laat de steur met 4 dl water 7 minuten in het stoofmandje in de snelkookpan met deksel garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Snijd de bladerdeegvellen tot slot in twee horizontale stukken. Schik eerst de courgettes en dan de sneden steur op het bladerdeeg, en nappeer tot slot met de limoensaus aan de binnenkant van het vel. Sluit met het buitenste vel.