Gevulde Ronde Courgettes

Hoofdgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Gevulde ronde courgettes

Voor 4 personen

- 4 ronde courgettes
- 300 g verse kabeljauw
- 150 g wit brood
- 1 glas melk
- 50 g zwarte olijven, ontpit
- 1 ei
- 30 g geraspte parmezaan
- peper en zout
- Verse munt

Voorbereiding

1. Was de courgettes grondig en snijd het bovenste gedeelte af terwijl u de courgette onderaan vasthoudt.
2. Hol ze uit met een appelboor en zet het vruchtvlees opzij. Kruid met een beetje zout en laat ze ondersteboven uitlekken op een vel keukenpapier.
3. Week het wit brood zonder de korst in melk. Snijd het in plakjes en doe ze in een kom.
4. Voeg de in blokjes gesneden vis toe, de fijngehakte olijven, het ei, de kas, de munt en een deel van het vruchtvlees van de courgettes. Breng op smaak met zout en peper en meng.
5. Vul de courgettes met de bereiding en zet er het hoedje op. Leg ze in het stoommandje, voeg een ecodosis water toe aan de snelkookpan en laat 20 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Zodra ze lauwwarm zijn, dient u de courgettes op met fleur de sel en een scheutje extra vierge olijfolie.