Kipfilet Met Vulling Van Rivierkreeftjes En Citrusvruchtenvinaigrette

Hoofdgerecht

Klaar in 15 min
Moeilijkheid : 2
Kipfilet met vulling van rivierkreeftjes en citrusvruchtenvinaigrette

Voor 4 personen

- 260 g kipfilet
- 60 g rivierkreeftjesstaarten
- 30 g rucola
- 50 g extra vierge olijfolie
- peper en zout, naar smaak
- 100 g sinaasappelen
- 0,9 dl witte wijn
- 10 g mosterd
- 100 g pompelmoes
- tijm, naar smaak

Voorbereiding

1. Neem de kipfilets en maak een kleine insnijding. Stop er de met zout en peper gekruide rivierkreeftjes in. Kruid de kipfilets met peper en zout en braad ze aan in de snelkookpan zonder deksel met een scheutje olie en de tijm. Wanneer de kipfilets goudbruin zijn, overgiet u ze met de witte wijn. Sluit de snelkookpan.
2. Laat 6 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Open de snelkookpan, laat het vlees enkele minuten rusten en snijd het in plakjes. Bereid afzonderlijk de vinaigrette. Meng hiervoor het pompelmoessap, het sinaasappelsap, de mosterd, het zout, de peper en de extra vierge olijfolie in een kom.
3. Schik eerst de rucola op een bord. Dresseer er vervolgens de lauwe plakjes kip op en breng op smaak met de vinaigrette.