Vleesballetjes Met Peterselie

Hoofdgerecht

Klaar in 15 min
Moeilijkheid : 1
Vleesballetjes met peterselie

Voor 4 personen

- 400 g gehakt
- 3 lepels geraspte parmezaan
- 3 lepels paneermeel
- 1 ecodosis water
- 5 lepels melk
- Een snufje vers gemalen zout
- 15 g boter
- 1 lepel bloem
- 2 of 3 takjes verse fijngehakte peterselie

Voorbereiding

1. Doe het gehakt, de parmezaan, het paneermeel, de melk en het zout in een kom en meng. Rol van deze massa
balletjes met een diameter van ongeveer 3 cm.
2. Doe de ecodosis water in de snelkookpan, doe er de balletjes in, sluit de snelkookpan en laat 3 minuten 30 seconden garen
nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Zet het vuur uit, laat
de stoom ontsnappen en open de snelkookpan.
Gebruik 2 lepels om de balletjes uit de pan te halen en leg ze op een bord.
3. Draai het gasvuur op de hoogste stand en voeg de boter en de bloem toe aan het bakvocht. Roer het mengsel 1 tot 2 minuten snel om met een garde op matig vuur, tot de saus
lichtjes indikt.
4. Neem de snelkookpan van het vuur, proef en kruid bij
met zout indien nodig. Doe de balletjes in de snelkookpan met de saus en schud lichtjes om de balletjes gelijkmatig te bedekken. Dresseer ze op een bord, overgiet
met de rest van de saus, voeg de peterselie toe en dien op.