Gestoomde Eieren

Voorgerecht

Klaar in 15 min
Moeilijkheid : 2
Gestoomde eieren

Voor 4 personen

- 1 lepel olijfolie
- 4 eieren
- 1 ecodosis water
- Zout
- Vers gemalen zwarte peper
- Zwarte truffelschilfers (facultatief)

Voorbereiding

1. Neem 4 kleine wegwerpvormen uit aluminium en smeer ze zowel aan de binnenzijde als aan de randen in met olijfolie. Breek er de eieren in en kruid bovenaan met wat zout.
Zet de vormen vervolgens in het stoommandje.
2. Doe 1 ecodosis water in de snelkookpan en zet er het stoommandje met de vormpjes in. Sluit de snelkookpan en laat 1,5 minuut garen in stand 1 nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
3. Neem de snelkookpan van het vuur, laat de stoom via het ventiel ontsnappen, open het deksel en neem het stoommandje eruit.
4. Neem de vormpjes eruit en zorg ervoor dat u uw handen niet brandt. Snijd ze open met een schaar en laat de eieren op een bord glijden.
4. Kruid met zout en werk af met de truffelschilfers (als u er hebt) en wat peper.
5. Door de eieren in de snelkookpan te stomen, kunt u tegelijk 4 eieren bereiden met de zekerheid dat ze allemaal perfect gegaard zullen zijn. Daarom is het belangrijk niet af te wijken van de precieze bereidingstijd.