Parmigiana Met Buffelmozzarella

Voorgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 1
Parmigiana met buffelmozzarella

Voor 4 personen

- 4 aubergines
- 4 bolletjes buffelmozzarella
- 100 g geraspte grana padano
- 4 rode tomaten
- 1 klein bosje basilicum
- 1 ei
- Paneermeel
- Extra vierge olijfolie
- peper en zout

Voorbereiding

1. Prik de aubergines in en bak ze ongeveer 20 minuten op 190 °C in de oven. Laat ze afkoelen, verwijder de schil en doe ze in een terrine. Voeg de geraspte grana padano toe, het zout, de basilicum, de extra vierge olijfolie, een heel ei en het paneermeel en roer tot een stevig mengsel. Kneed goed en steek met behulp van een steekvorm of een glas kleine hamburgers uit de massa.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en rooster de hamburgertjes. Zet vervolgens opzij.
3. Snijd de mozzarella en de tomaten in stukken en laat uitlekken. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels extra vierge olijfolie.
4. Paneer de tomaten met de geraspte kaas en doe ze snel in de hete anti-aanbakpan.
5. Mix intussen de rest van de basilicum met de extra vierge olijfolie en een snufje zout tot een basilicumcrème. U kunt ook pesto gebruiken die u aanlengt met wat extra vierge olijfolie.
6. Bouw de schotel op door afwisselend de schijven aubergine, de mozzarella en de tomaat in twee lagen te schikken.
Werk de schotel af met enkele blaadjes basilicum en basilicumolie.