Salade Van Pijlinktvisjes En Olijven Met Yoghurtvinaigrette En Gemengde Sla

Voorgerecht

Klaar in 15 min
Moeilijkheid : 2
Salade van pijlinktvisjes en olijven met yoghurtvinaigrette en gemengde sla

Voor 4 personen

- 400 g verse pijlinktvis
- 30 g gemengde sla
- 30 g volle yoghurt
- 20 g extra vierge olijfolie
- Peper en zout, naar smaak
- 2 laurierblaadjes
-40 g selderij, 30 g witte ui
- 1 dl witte wijn
- 8 g citroensap
- 120 g Taggiasca olijven

Voorbereiding

1. Doe 1/2 l water, de wijn, de selderij, de fijngesnipperde ui, de laurier, de schoongemaakte pijlinktvis en een snufje zout in de snelkookpan. Sluit de snelkookpan en laat 3 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
2. Open de snelkookpan en laat de pijlinktvisjes uitlekken. Bak ze snel aan in een hete anti-aanbakpan met een scheutje extra vierge olijfolie en laat ze licht goudbruin worden.
3. Voeg daarna de kleine en smaakvolle Taggiasca olijven toe. Breng de yoghurt op smaak met zout, peper en citroensap. Dresseer het gerecht en schik de pijlinktvis op de gemengde salade.
4. Breng op smaak met de yoghurtvinaigrette en een scheutje extra vierge olijfolie. U kunt naar smaak een toer van de molen met zwarte peper toevoegen. Het is moeilijk een geschikte wijn te vinden voor dit gerecht, maar waarom geen zachte en geparfumeerde jonge wijn.