Cappuccino Van Pompoen En Kastanjes Geparfumeerd Met Gember

Voorgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 1
Cappuccino van pompoen en kastanjes geparfumeerd met gember

Voor 4 personen

- 350 g gele pompoen
- 120 g kastanjes
- 20 g witte ui
- 30 g extra vierge olijfolie
- 7 l groentebouillon
- 1 dl crème fraîche
- Gember, naar smaak
- Peper en zout, naar smaak

Voorbereiding

1. Snijd de pompoen en de ui in blokjes. Verhit de extra vierge olijfolie in de snelkookpan, voeg de ui, de pompoen en de gepelde en voorgekookte kastanjes toe en laat enkele minuten op matig vuur aanbraden. Overgiet met de warme bouillon, sluit het deksel en laat alles ongeveer 15 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
2. Open het deksel en mix de bereiding met een staafmixer. Proef en giet de crème in cappuccinokopjes. Klop de room lichtjes op, kruid met peper en zout, breng op smaak met de gember en schep twee lepeltjes van het mengsel op de crème. Dien de "Cappuccino" lauw op. U kunt de crème opdienen met bladerdeegkoekjes of fijne sneetjes beboterd volkorenbrood.