Roomsoep Van Romanesco En Erwtjes

Voorgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Roomsoep van romanesco en erwtjes

Voor 4 personen

- 1 romanesco kool van 1 kg
- 1 grote prei
- 2 aardappelen (ongeveer 250 g)
- 100 g erwtjes (al dan niet diepvries)
- 3 ecodoses groentebouillon
- 4 sneetjes roggebrood
- 3 lepels olijfolie
- 4 lepels mascarpone
- 1 snufje nootmuskaat
- Vers gemalen zout en peper

Voorbereiding

1. Was de romanesco kool, snijd de roosjes eraf en doe ze in de snelkookpan.
Voeg de gewassen en in schijfjes gesneden prei, de geschilde en in stukken gesneden aardappelen en de erwtjes toe. Overgiet met 3 ecodoses bouillon. Sluit de snelkookpan, selecteer stand 1 en laat 5 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
Zet het vuur aan het eind van de bereiding uit, laat de stoom
langzaam via het ventiel ontsnappen en open de snelkookpan.
2. Haal de gekookte groenten met behulp van een schuimspaan uit de pan en doe ze in een blender met 200 ml kookvocht (ongeveer 1 glas). Als u geen blender hebt, gebruik dan een staafmixer, maar let erop dat er niet te veel kookvocht in de bereiding zit. Mix 2 Ă  3 minuten grondig, giet de romanescoroomsoep vervolgens in de borden en laat even rusten.
3. Snijd intussen het brood in blokjes met een mes en verhit een pan op hoog vuur. Doe de croutons in de pan, overgiet met olie en bak 3 tot 5 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Zet opzij.
4. Schik 1 lepel mascarpone in het midden van elk bord romanescoroomsoep, schaaf er een snufje nootmuskaat over en voeg wat zwarte peper toe. Dien de roomsoep op met de croutons.