Kabeljauw Met Prei En Limoen

Hoofdgerecht

Klaar in 10 min
Moeilijkheid : 2
Kabeljauw met prei en limoen

Voor 4 personen

- 2 lepels extra vierge olijfolie
- 2 onbespoten limoenen
- 600 g preiwitten
- 1 ecodosis water
- 600 g kabeljauwfilets
- Vers gemalen zout en witte peper
- Schil van 1/2 citroen, fijngeraspt

Voorbereiding

1. Doe de olie en het limoensap in de snelkookpan. Snijd de prei in schijfjes, braad ze 1 minuut aan in de snelkookpan zonder deksel en kruid met peper en zout. Voeg de ecodosis water toe, sluit de snelkookpan en laat 2 minuten garen met het ventiel in stand 2.
2. Snijd intussen de kabeljauwfilets in stukken van ongeveer 5 centimeter en verwijder de hoofdgraat.
3. Laat de stoom aan het eind van de bereiding langzaam ontsnappen, open de snelkookpan en leg de kabeljauwfilets op de prei. Sluit de snelkookpan, zet het vuur aan en laat 45 seconden garen in stand 1 nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
4. Neem de snelkookpan van het vuur, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel. Neem de prei en de vis uit de pan en schik op een presenteerblad. Laat het bakvocht enkele seconden op hoog vuur indikken. Breng de vis op smaak met wat peper en zout en vervolgens met de citroenschil en 1 lepel bakvocht. Dien op.