1. Ons contacteren

Heb je een vraag? Neem dan best contact op met je verdeler, die het eerste aanspreekpunt blijft.

Je kunt ook lid worden van onze gebruikersdienst:

Telefonisch:
Tel. 070/ 23 31 59 (prijs van de oproep verschilt naargelang de operator)
Van maandag tot vrijdag: 9u00 - 12u30 & 13u00 - 17u00
Vrijdag: 9u00 - 12u00

Per e-mail:
Maak gebruik van ons contactformulier door hier te klikken.

Per post:
Klantendienst LAGOSTINA
Avenue de l’Espérance 25
6220 Fleurus

2. Waarom staat de binnenkant van mijn pan in roestvrij staal vol met kleine witte vlekken en hoe kan ik ze schoonmaken?

Wanneer de pan wordt blootgesteld aan hitte, kan er als gevolg van het harde water kalkaanslag ontstaan in de vorm van kleine witte vlekken. Ook kunnen bepaalde voedingsmiddelen zoals pasta of rijst blauwachtige kringen vormen.

Deze vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met een zachte doek die in citroensap, witte azijn of een speciaal schoonmaakmiddel voor roestvrij staal is gedrenkt.

3. Mijn potten- en pannenset met anti-aanbaklaag vertoont lichte krassen en/of markeringen. Heeft dit invloed op de prestaties van mijn product?

De lichte krassen en markeringen die door het schuren zijn ontstaan, leiden er niet toe dat de anti-aanbaklaag minder efficiënt werkt.

De coating op elk Lagostina-artikel is een product waaraan gedurende jaren industriële onderzoeken en experimenten zijn voorafgegaan. Daarvoor bestaat tegenwoordig specifiek gerei. Messen, gardes en snijdende accessoires moeten worden vermeden. Snijd het eten nooit rechtstreeks in de pan.

4. Mogen mijn potten en pannen in de oven?

De artikelen van Lagostina met handgrepen in roestvrij staal mogen in de oven, tot een maximale temperatuur van 250°C (480°F).

De producten van Lagostina met handgrepen in bakeliet zijn bestand tegen temperaturen tot 180°C (350°F), en dit voor maximaal één uur.

Volg in ieder geval netjes de instructies op de verpakking en stel artikelen in geen geval aan hogere temperaturen bloot.

5. Zijn de potten en pannen van Lagostina vaatwasmachinebestendig?

  • Het Lagostina-keukengerei van roestvrij staal en met een anti-aanbaklaag mag in de vaatwasmachine. Toch was je het best met de hand af. Sommige detergenten zijn immers erg schurend en corrosief voor onderdelen van aluminium. Om ervoor te zorgen dat het product mooi blijft, raden wij aan dit niet in de vaatwasmachine te reinigen (zie ook de paragraaf over handgrepen, knoppen en deksels).
  • Laat het product na het afwassen niet in de vaatwasmachine staan.
  • Wij raden aan om pas schoongemaakte pannen onmiddellijk af te drogen.

6. Hoe moet ik mijn potten en pannen van Lagostina reinigen?

Na elk gebruik Lagostina-producten afwassen met warm water, een vaatwasmiddel en een spons. Spoel en droog af.

  • Gebruik geen metalen sponsen of schuurpoeder.
  • Zet een warme pan nooit onder koud water. Plotse temperatuurschommelingen kunnen het metaal vervormen.
  • Als etenswaren verbrand zijn in de pan, deze laten vollopen met water, vaatwasmiddel toevoegen en een uur lang laten weken. Was de pan vervolgens af met vaatwasmiddel en met een spons. Als dit niet lukt, ga dan met een aangepaste niet-metalen spons over de pan. Als het een product een anti-aanbaklaag heeft, wrijf deze dan met een katoenen doekje gedrenkt in olie opnieuw in."