Boerensoep

Voorgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Boerensoep

Voor 4 personen

- 2 aardappelen
- 3 handvollen spinaziebladeren
- 1 prei
- 4 minicourgettes
- 4 asperges
- 2 stengels selderij
- 4 lepels extra vierge olijfolie
- 1 snufje zout
- 50 g verse erwtjes
- 3 ecodoses water
- 1 lepel groentebouillon in poedervorm
- Verse bieslook
- Geraspte parmezaan (facultatief)

Voorbereiding

1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de spinaziebladeren en laat uitlekken. Was de andere groenten en snijd ze in schijfjes.
2. Verhit de olie in de snelkookpan zonder deksel. Voeg de aardappelen toe, braad ze enkele minuten op hoog vuur aan en kruid met wat zout. Voeg de in schijfjes gesneden prei toe en roer opnieuw 1 minuut. Voeg vervolgens alle andere groenten toe, behalve de spinaziebladeren, en roer nog eens 1 minuut. Voeg tot slot de spinaziebladeren toe en blijf nog 1 minuut roeren tot ze lichtjes geslonken zijn.
3. Bevochtig met de 3 ecodoses water en voeg de groentebouillon in poedervorm toe. Sluit de snelkookpan en laat 5 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Zet het vuur uit, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel.
4. Dien de soep op met een scheutje olie uit de fles, de bieslook en de parmezaan indien gewenst.