Linzensoep

Voorgerecht

Klaar in 25 min
Moeilijkheid : 1
Linzensoep

Voor 4 personen

- 1 ui
- 2 wortels
- 1 stengel selderij
- 1 prei
- 4 lepels extra vierge olijfolie
- 1 takje rozemarijn
- 4 ecodoses groentebouillon
- 300 g Beluga-linzen
- Een snufje chilivlokken
- Vers gemalen zout en peper
- Fijngehakte verse peterselie

Voorbereiding

1. Was en snijd alle groenten in schijfjes of blokjes (van ongeveer 1/2 centimeter).
Spoel de linzen met koud water.
2. Verhit 2 lepels olie in de snelkookpan zonder deksel. Voeg de groenten en de rozemarijn toe en laat 1 minuut garen, regelmatig roeren.
3. Voeg de linzen toe en roer gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de 4 ecodoses bouillon en de chili toe.
4. Sluit de snelkookpan, zet het ventiel in stand 1 en laat 16 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
4. Zet het vuur uit, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel. Giet de soep in kommetjes. Breng op smaak met zout, peper, een scheutje olie en fijngehakte peterselie.