Buffelsneden Met Kruiden

Hoofdgerecht

Klaar in 75 min
Moeilijkheid : 2
Buffelsneden met kruiden

Voor 4 personen

- 700 g lendenbiefstuk van buffel
- 1 teentje look
- Rozemarijn
- 2 lepels Dijon-mosterd
- 30 g boter
- Tijm
- Marjolein
- Extra vierge olijfolie
- Peperbollen
- Fleur de sel

Voorbereiding

1. Snijd de lendenbiefstuk in 4 sneden, verwijder de eventuele vetlaag en doe ze in een kom.
2. Voeg de mosterd toe, enkele bollen gemalen peper en een fijngehakte kruidenmengeling. Kneed met de hand en laat ten minste 1 uur in de koelkast rusten.
3. Neem een braadpan en doe er twee snufjes fleur de sel in met boter. Zodra de pan warm genoeg is, legt u er de sneetjes buffelvlees in. Bak 2 tot 3 minuten per zijde. Zorg ervoor dat u het vlees niet doorprikt wanneer u het omdraait. Maak intussen een bedje van aromatische kruiden, waarop het vlees zal rusten en dat het tegelijk zal parfumeren.
4. Dresseer het vlees aan het eind van de bereiding op de kruiden en bedek met nog een kruidenlaag. Blus met de pan met 1/2 glas water en laat de saus inkoken.
5. Wacht 5 minuten, snijd het vlees en dien op met de kruiden als afwerking, enkele mespunten fleur de sel en een scheutje bakvocht.