Geglaceerde Zoetzure Kip

Hoofdgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Geglaceerde zoetzure kip

Voor 4 personen

- 600 g kipfilet (of ontbeende kippenbillen) -3 lepels kastanjehoning
- 1 theelepel sojasaus
- gember
- 2 lepels rode wijnazijn
- 2 lepels rietsuiker
- 400 g rode kool
- Extra vierge olijfolie
- Zout, peper

Voorbereiding

1. Leng de kastanjehoning aan met de sojasaus in een kom. Voeg de in blokjes gesneden kip en de in schijfjes gesneden gember toe, kneed even met de vingers en laat trekken.
2. Doe intussen de suiker, het zout, een toer van de pepermolen, de rode wijnazijn en een scheutje olie in een andere kom. Voeg de fijngesneden kool toe aan de kom en laat trekken door met de hand te kneden.
3. Verhit een koekenpan en bak de kip. Laat roosteren en voeg de saus toe voor het eind van de bereiding.
4. Dien de kip op met de rode koolsalade.