Risotto Uit Milaan

Hoofdgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Risotto uit milaan

Voor 4 personen

- 350 g carnarolirijst
- 70 g boter
- 40 g geraspte parmezaan
- 50 g rundermerg
- 1 sjalot
- 1/2 glas witte wijn
- 1 l runderbouillon
- 1 zakje saffraan
- Saffraandraadjes
- Zout

Voorbereiding

1. Pel en snijd de sjalot fijn. Laat ze glazig worden op zacht vuur in een pan met de boter en het in stukken gesneden rundermerg.
2. Voeg de rijst toe en laat koken tot hij doorschijnend wordt. Overgiet met de wijn en laat hem al roerend volledig verdampen (zorg ervoor dat de alcohol volledig verdampt voor u de bouillon toevoegt).
3. Giet een pollepel kokende bouillon in de pan en kook de rijst door steeds bouillon toe te voegen, maar enkel wanneer de vorige pollepel volledig is geabsorbeerd. Blijf roeren.
4. Zodra de rijst bijna gaar is, laat u het saffraanpoeder oplossen in wat bouillon en voegt u deze tijdens de 3 laatste minuten toe aan de risotto. Voeg indien nodig zout toe. Blijf roeren, zet het vuur uit, voeg de koude boter toe en een deel van de geraspte parmezaan.
5. Plaats het deksel en laat 5 minuten rusten. Doe de rest van de parmezaan erbij. Als de rijst te droog is, voegt u nog een klontje boter toe. Werk af met de saffraandraadjes en dien op.