Vichyssoise Met Venkel

Hoofdgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Vichyssoise met venkel

Voor 4 personen

- 2 venkelknollen
- 400 g aardappelen
- 2 preien (wit van de prei)
- 2 lepels extra vierge olijfolie
- 1 geplet teentje look
- 3 ecodoses groentebouillon
- zout
- ½ theelepel venkelzaadjes
- Nootmuskaat
- Wilde venkel of verse dille (facultatief)

Voorbereiding

1. Was de venkelknollen terwijl u ze aan het loof vasthoudt en snijd ze in stukken. Schil de aardappels en snijd ze eveneens in stukken. Snijd de prei in schijfjes.
2. Verhit de olie in de snelkookpan zonder deksel. Voeg de prei en de venkel toe en roer enkele minuten. Voeg daarna de aardappelen en de look toe. Roer, giet de 3 ecodoses groentebouillon over de groenten, sluit het deksel, zet het ventiel in stand 1 en laat 6 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
3. Neem de snelkookpan van het vuur aan het eind van de bereiding, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel. Doe de groenten in de mixer en doe er 1 pollepel kookvocht bij. Voeg de venkelzaadjes toe en mix tot de gewenste dikte. Voeg indien nodig een beetje bouillon toe.
4. Proef en voeg indien nodig zout toe. Schep in presenteerborden en dien op met het loof van de venkel, een snufje vers geraspte nootmuskaat en indien voorhanden, met fijngehakte verse kruiden.