Ribstuk Met Armagnac

Hoofdgerecht

Klaar in 15 min
Moeilijkheid : 1
Ribstuk met armagnac

Voor 4 personen

- 1 lepel extra vierge olijfolie
- 1 ribstuk van ongeveer 650 g
- Zout
- Vers gemalen peper
- 1 ecodosis water
- 30 g boter
- 2 theelepels Worcestershiresaus
- 25 ml armagnac

Voorbereiding

1. Verhit de olie in de snelkookpan zonder deksel. Kruid het ribstuk aan beide kanten overvloedig met zout en peper, leg het in de snelkookpan en laat 3 minuten op hoog vuur garen. Draai het vlees met een voedseltang om en laat
2 minuten op de andere kant bakken.
2. Overgiet met de ecodosis water, voeg wat zout en peper toe, sluit het deksel en plaats het ventiel
in stand 2. Laat 5 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
3. Zet het vuur uit en laat de stoom langzaam ontsnappen,
open het deksel, haal het ribstuk uit de pan en laat het op een bord rusten. Zet intussen de snelkookpan terug op matig vuur, en voeg de boter en de saus toe.
Worcestershire.
4. Meng goed met een houten spatel, schraap het bakvocht goed van de bodem van de snelkookpan,
giet er de armagnac bij en zet de bereiding verder.
Roer af en toe, tot u een
licht ingedikte saus krijgt.
5. Leg het ribstuk op een presenteerblad, overgiet het
met de saus en dien zeer warm op.