Varkenshaasje Met Erwtencurry

Hoofdgerecht

Klaar in 12 min
Moeilijkheid : 3
Varkenshaasje met erwtencurry

Voor 4 personen

- 2-3 lepels extra vierge olijfolie - 4
drumsticks (ongeveer 700 g) - 1 ui - Zout en vers gemalen zwarte peper
- 1 ecodosis bruin bier - 200 ml crème fraîche

Voorbereiding

1. Verhit de boter in de snelkookpan en braad het varkenshaasje aan. Kruid met peper en zout en draai om met behulp van een voedseltang. Zet het vuur op minimum, draai het vlees om met een tang en leg ze opzij op een bord. Voeg de erwtjes en een ecodosis in water verdunde kokosmelk toe aan de snelkookpan, roer met een houten lepel en voeg de curry en wat zout toe. Blijf roeren. Doe het varkenshaasje terug in de snelkookpan,
voeg de olie toe, sluit het deksel en laat 2 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
2. Zet het vuur uit, laat de stoom ontsnappen en verwijder het deksel. Haal het vlees uit de pan en laat ze minuten rusten op een plank. Zet het vuur opnieuw aan en laat de saus 1 tot 2 minuten indikken tot de gewenste consistentie.
Proef en voeg indien nodig zout toe.
3. Snijd het varkenshaasje in reepjes en schik ze op presenteerborden met de erwtjes, de saus en de muntblaadjes.