Quinoasalade

Voorgerecht

Klaar in 19 min
Moeilijkheid : 1
Quinoasalade

Voor 4 personen

- 4 lepels extra vierge olijfolie - 100 g kikkererwten
geweekt in water van de avond tevoren - 3 ecodoses water - 1 theelepel
groentebouillon in poedervorm - 4 asperges, schoongemaakt en in stukken gesneden - 1 kleine witte ui,
schuin fijngesneden - 1 fijngesnipperde kleine rode ui - 3 minicourgettes,
schuin fijngesneden - 150 g quinoa - 1 lepel citroensap
- 1 lepel rozijnen (facultatief) - 1 lepel pijnboompitten - Zout
Fijngehakte verse peterselie

Voorbereiding

1. Verhit 2 lepels olie in de snelkookpan zonder deksel, voeg de kikkererwten toe
en braad ze 2 minuten aan. Giet er 2 ecodoses water bij, sluit
het deksel, zet het ventiel in stand 2 in en laat 5 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
2. Zet het vuur uit, laat de stoom ontsnappen en verwijder het deksel.
Voeg de fijngesneden groenten toe, de quinoa, 1 ecodosis water en vervolgens de groentebouillon in poedervorm. Sluit het deksel, zet het ventiel in stand in en zet het vuur opnieuw aan. Laat 5 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
3. Zet het vuur aan het eind van de bereiding uit, laat de stoom ontsnappen en
verwijder het deksel. Controleer de hoeveelheid resterend kookvocht en zet de bereiding indien nodig 1 tot 1 minuten verder zonder deksel.
4. Haal de snelkookpan van het vuur, breng op smaak met de rest van de olie, het citroensap en een snufje
zout. Voeg de rozijnen toe, de pijnboompitten en de peterselie. Meng
goed, doe de quinoasalade in de presenteerborden en dien op.