- 250 g zoete maĂŻs uit blik
- 50 g witte ui
- 20 g olijfolie
- 3 + 1/4 ecodoses groentebouillon
- 100 g aardappelen
- 200 g radicchio
- Peper en zout, naar smaak
1. Begin met de ui fijn te hakken en braad deze aan in de olijfolie. Voeg de maĂŻs en de in kleine stukjes gesneden aardappelen toe. Overgiet met de groentebouillon en laat trekken.
2. Sluit de snelkookpan en laat 20 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Open vervolgens de snelkookpan en mix met de staafmixer tot een dikke roomsoep.
3. Maak de radicchio schoon, snijd overlangs in vieren, kruid met zout en peper en laat deze op de grill of in een braadpan bakken. Dresseer de maĂŻsroomsoep op de radicchio en werk af met een scheutje extra vierge olijfolie.