Drumsticks Met Bruin Bier

Hoofdgerecht

Klaar in 18 min
Moeilijkheid : 1
Drumsticks met bruin bier

Voor 4 personen

- 2-3 lepels extra vierge olijfolie
- 4 drumsticks (ongeveer 700 g)
- 1 ui
- Vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 ecodosis bruin bier
- 200 ml crème fraîche

Voorbereiding

1. Verhit de olijfolie in de snelkookpan zonder deksel en braad de drumsticks twee minuten per zijde aan. Voeg de fijngesneden ui toe, kruid met zout en peper en laat nog 2 minuten garen zonder deksel tot de ui
goudbruin is, al roerend met een houten lepel.
2. Giet
er de ecodosis bier bij. Sluit de snelkookpan, plaats het ventiel
in stand 2 en laat 6 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
3. Zet het vuur aan het eind van de bereiding uit, laat de stoom ontsnappen en
verwijder het deksel. Voeg de crème fraîche toe en laat
twee minuten al roerend op hoog vuur koken. Schik de drumsticks
op de presenteerborden en kruid met wat peper en zout.
4. Neem de snelkookpan van het vuur, filter de saus met een zeef
en bevochtig er net voor het opdienen de kip mee.