Geelstaartmakreel A La Plancha Met Krokante Groenten

Hoofdgerecht

Klaar in 15 min
Moeilijkheid : 2
Geelstaartmakreel a la plancha met krokante groenten

Voor 4 personen

- 4 sneden geelstaartmakreel van 2 cm dik
- 200 g asperges
- 1 paprika
- 2 courgettes
- 2 bosuitjes
- Citroenschil
- Basilicum
- Extra vierge olijfolie
- peper en zout

Voorbereiding

1. Schil de asperges, de paprika, de courgettes en de bosui en snijd ze overlangs in een dikke stukken, zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
2. Doe een scheutje olie in een pan en bak de groenten snel. Kruid met per en zout en zet opzij. Strooi er de grof gehakte basilicum over.
Maak de pan schoon met keukenpapier en verhit ze opnieuw. Leg er de geelstaartmakreel in op de kant van het vel en bak 4-5 minuten. Zet het vuur uit en dek af met een deksel of een vel aluminiumfolie.
3. Door de opstijgende warmte zal de volledige snede vis garen. Toch zal de vis niet te taai zijn.
Dien de groenten op een bord op. Kruid de vis met wat zout en schik hem met het vel naar boven op de groenten.