Inktvis Met Erwtjes

Hoofdgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Inktvis met erwtjes

Voor 4 personen

- 500 g verse erwtjes
- 1 verse bosui
- 400 g zeer verse inktvis
- 100 g kleine gedroogde tomaten in olie
- 100 ml groentebouillon
- Basilicum
- peper en zout
- Extra vierge olijfolie

Voorbereiding

1. Hak de ui fijn en doe hem in een anti-aanbakpan. Zodra de ui glazig wordt de erwtjes en de groentebouillon toevoegen. Mix de groenten aan het eind van de bereiding, maar houd enkele erwtjes apart voor de afwerking. Maak er een gelijkmatige crème van door toevoeging van een scheutje olijfolie en houd warm.
2. Maak de inktvis schoon: het centrale oog uit de kop verwijderen is voldoende. Mix ook de inktvis tot een stevige massa. Doe het mengsel in een spuitzak en leg deze ten minste 15 minuten in de koelkast.
3. Neem de gedroogde tomaten en snijd in grove stukken. Breng op smaak met de handgesneden basilicum, de extra vierge olijfolie, zout en peper.
Bak het inktvismengsel in een anti-aanbakpan zonder olie. Vorm kleine hoopjes met de spuitzak en bak 30 seconden aan beide zijden aan.
4. Dresseer het gerecht. Schik hiervoor de erwtencrème op de bodem van een bord, daarop het inktvismengsel en om af te werken, enkele lepels gedroogde tomaatjes, een scheutje olie en een toer van de molen met zwarte peper.