Lamsragout

Hoofdgerecht

Klaar in 60 min
Moeilijkheid : 1
Lamsragout

Voor 4 personen

- 500 g ontbeende lamsschouder
- 500 g ontbeende lamsnek
- 2 el olijfolie
- 100 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 2 el bloem
- 1 bussel jonge worteltjes
- 1 bussel jonge raapjes
- 1 bussel lente-ui
- 100 g prinsessenbonen
100 g diepvriesdoperwten
- 8 kleine nieuwe aardappels
- 60 cl water
- 1 kruidentuiltje
- Fijngehakte peterselie
- Zout, peper

Voorbereiding

1. Snijd het vlees in blokjes van 7 cm. Snijd de ui en de look fijn.
2. Schil en maak alle groenten schoon.
3. Verhit de olie op hoog vuur in de snelkookpan en braad het vlees aan. Voeg de ui toe en bak goudbruin. Bestrooi al roerend met de bloem. Giet er het water bij om het bakvocht los te weken. Voeg de tomatenpuree, de look en het kruidentuiltje toe. Breng het gerecht op smaak. Goed roeren. Sluit de snelkookpan. Zodra de stoom ontsnapt het vuur lager zetten en laten garen volgens de opgegeven tijd.
4. Open de snelkookpan en voeg alle groenten toe.
5. Sluit de snelkookpan opnieuw. Zodra de stoom ontsnapt het vuur lager zetten en laten garen volgens de tweede opgegeven tijd.
6. Indien nodig bijkruiden en de ragout bestrooien met fijngehakte peterselie. Goed warm opdienen!