Rijsttimbaaltjes Met Saffraan En Gekaramelliseerde Kreeft Met Balsamicoazijn

Hoofdgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Rijsttimbaaltjes met saffraan en gekaramelliseerde kreeft met balsamicoazijn

Voor 4 personen

- 240 g parboiled rijst
- 4,5 dl groentebouillon
- 180 g kreeft
- 30 g balsamicoazijn
- 30 g suiker
- 15 g witte ui
- 15 g boter
- 15 g olijfolie
- 3 g saffraan

Voorbereiding

1. Laat de kreeft eerst met 4 dl water 4 minuten in het mandje van de snelkookpan garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Verwijder de kreeft, maak de snelkookpan schoon, voeg de olie toe en bak er de fijngesnipperde ui in. Voeg vervolgens de rijst en de saffraan toe.
2. Bevochtig met de kokende bouillon en laat 8 minuten koken nadat de stoom in de snelkookpan is gestegen. Open de snelkookpan aan het eind van de bereiding, doe er de stukjes boter in en laat enkele minuten rusten.
3. Laat de suiker karamelliseren, parfumeer met de balsamicoazijn en voeg het in grove stukken gesneden kreeftenvlees toe.
4. Doe de rijst in een lichtjes ingeoliede vorm en ontvorm hem op een bord naast de gekaramelliseerde kreeft. Werk af met een kerveltakje.