Taco's Met Aardappelkoekjes

Hoofdgerecht

Klaar in 60 min
Moeilijkheid : 2
Taco's met aardappelkoekjes

Voor 4 personen

- 6 aardappelen
- 400 g rundvlees, in reepjes gesneden
- 2 courgettes
- 150 g pikante provolone
- 2 kleine verse uitjes
- Verse tijm
- Peper en zout
- Extra vierge olijfolie

Voorbereiding

1. Stoof de gesnipperde ui in een wok met anti-aanbaklaag met een scheutje extra vierge olijfolie en zet opzij. Maak de wok met anti-aanbaklaag schoon met keukenpapier en bak er de courgettes in met een scheutje olie. Snijd ze van tevoren in fijne reepjes en verwijder de witte zaadlijsten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg ze aan het eind van de bereiding bij de ui.
2. Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Laat uitlekken, kruid met zout en voeg enkele blaadjes tijm toe.
Verhit de anti-aanbakpan en voeg een scheutje olie toe. Doe er de aardappelen in en verdeel ze gelijkmatig op de bodem. Stamp ze fijn en bak ze eerst aan ĂŠĂŠn zijde en dan aan de andere, met behulp van een spatel zoals een pannenkoek.
3. Bak de reepjes rundvlees 2 of 3 minuten in de wok met anti-aanbaklaag. Kruid indien nodig bij met zout en peper. Voeg de gebakken courgettes en de geraspte provolone toe en meng goed.
4. Vul de aardappelpannenkoeken met de runderreepjes en de courgettes. Dien warm op.