Knolselderroomsoep

Voorgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Knolselderroomsoep

Voor 4 personen

- 450 g knolselder, in stukken gesneden
- 300 g aardappelen, in stukken gesneden
- 1 teentje knoflook
- 3 ecodoses groente- of kippenbouillon
- 50 ml crème fraîche
- Vers gemalen zout en peper
- Een paar takjes verse tijm

Voorbereiding

1. Doe de knolselder, de aardappelen en het teentje look in de snelkookpan. Overgiet met 3 ecodoses bouillon, sluit de snelkookpan en laat 5 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
2. Zet aan het eind van de bereiding het vuur uit, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel. Doe de groenten in een blender met enkele pollepels kookvocht, voeg de crème fraîche toe en mix tot een crème. Als de roomsoep te dik is, voeg dan wat kookvocht toe.
3. Proef en kruid bij met peper en zout.
Giet de roomsoep in de borden, voeg enkele blaadjes tijm toe en dien meteen op.