Zeebaars Met Kerstomaten En Olijven

Hoofdgerecht

Klaar in 20 min
Moeilijkheid : 1
Zeebaars met kerstomaten en olijven

Voor 4 personen

- 1 ecodosis water
- 400 g zeebaarsfilet (2 filets)
- 1 tros kerstomaatjes (ongeveer 10 kerstomaten)
- 10 tot 12 zwarte olijven
- Vers gemalen zout
- 1 of 2 lepels extra vierge olijfolie

Voorbereiding

1. Doe de ecodosis water in de snelkookpan en plaats het stoommandje
waarin u eerst 2 zeebaarsfilets hebt gelegd,
ernaast 2 of 3 grof gehakte kerstomaatjes
en 3 of 4 olijven. Kruid de vis met een beetje zout. Sluit de snelkookpan.
2. Selecteer stand 2 en laat 2 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
Bak intussen de tros kerstomaatjes met de resterende olijven en 1 lepel olie ongeveer 18 minuten op 230 °C in de oven.
3. Zet het vuur uit aan het eind van de bereiding, laat de stoom langzaam via het ventiel ontsnappen en open de snelkookpan.
Schik de vis op de borden met de in de oven gebakken kerstomaatjes en olijven, de saus en een scheutje koude olie.