Koude Komkommersoep

Voorgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 2
Koude komkommersoep

Voor 4 personen

- 500 g komkommers
- 2 tomaten
- 4 teentjes knoflook
- 2 witte uien
- 2 el olijfolie
- 4 el balsamicoazijn
- 150 cl water
- 1 takje tijm
- Zout, peper

Voorbereiding

1. Snijd de komkommers in twee en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in blokjes.Schil de tomaten en hol ze uit. Snijd ze in kleine blokjes. Snijd de ui en de look fijn.
2. Doe de olie in de snelkookpan en voeg 3/4 van de komkommer, de ui en de look toe.
Laat al roerend smelten op zacht vuur. Voeg het water en de tijm toe.
Breng het gerecht op smaak. Sluit de snelkookpan. Zodra de stoom ontsnapt het vuur lager zetten en laten garen volgens de opgegeven tijd.
3. Verwijder de tijm. Mix zeer fijn en voeg de azijn toe. Zet twee uur in de koelkast.
4. Voeg bij het opdienen de rest van de stukjes komkommer en tomaat toe.