Pikante Veloutăš Van Maăżs En Pompoen

Voorgerecht

Klaar in 15 min
Moeilijkheid : 1
Pikante veloutĂŠ van maĂŻs en pompoen

Voor 4 personen

- 200 g pompoenpulp
- 2 maĂŻskolven
- 1 witte ui
- 15 g verse gember
- 1 teentje knoflook
- 1-2 lepels extra vierge olijfolie
- 3 ecodoses water
- 1 theelepel garam masala
- 1 vers rood pepertje

Voorbereiding

1. Snijd de pompoen in blokjes en verwijder de maĂŻskorrels uit de maĂŻskolf tot u ongeveer 200 g hebt. Pel de ui en snipper fijn.
2. Schil de gember, pel de look en hak fijn.
Verhit 1 lepel olie op hoog vuur in de snelkookpan
zonder deksel, voeg alle ingrediĂŤnten toe, drenk ze
in de 3 ecodoses water en bestrooi met de garam masala
(Indische kruidenmengeling van kaneel, komijn,
koriander, kardamom, kruidnagel, peper en kurkuma). Snijd
het pepertje in twee, verwijder de zaadlijst en doe het in de snelkookpan.
3. Sluit het deksel en laat 6 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
Zet het vuur uit, laat de stoom ontsnappen en verwijder het
deksel. Giet de groenten in de mixerkom met enkele lepels
kookvocht en mix goed. Voeg terwijl nog wat
bouillon toe indien nodig. 4. Dien warm of lauwwarm op met
een scheutje olie.