Artisjoktimbaaltjes

Voorgerecht

Klaar in 15 min
Moeilijkheid : 2
Artisjoktimbaaltjes

Voor 4 personen

- 1 artisjok
- 1 witte ui
- 3 lepels extra vierge olijfolie
2 eieren
- 1 lepel crème fraîche
- 1 lepel geraspte parmezaan
- Vers gemalen zout en peper
- Boter voor de timbaaltjes
- 2 ecodoses water

Voorbereiding

1. Maak de artisjok en de ui schoon en snijd in fijne schijfjes. Verhit de olie in de snelkookpan,
zonder deksel, voeg de schijfjes ui en artisjok toe, kruid met wat zout en laat 2 minuten op hoog vuur bakken, regelmatig roeren. Voeg 1 ecodosis
water toe, sluit de snelkookpan, zet het ventiel in stand 1 en laat 2 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
2. Klop intussen de eieren, de crème fraîche en de parmezaan in een kom. Kruid met peper en zout.
Zet het vuur uit, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel. Laat het kookvocht uit de groenten lekken en voeg ze toe aan het eiermengsel, goed roeren.
3. Maak de snelkookpan snel schoon, droog af, doe er 1 ecodosis water in en plaats het stoommandje. Giet het eiermengsel met de groenten in
de 3 hittebestendige timbaaltjes of in aluminium wegwerpvormen
die u van tevoren hebt beboterd. Plaats ze in het mandje, sluit de snelkookpan, zet het ventiel opnieuw in stand 1 en zet het vuur aan.
4. Laat de timbaaltjes 6 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Verwijder de snelkookpan vervolgens
van het vuur, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel. Neem het mandje uit de snelkookpan
en dien de timbaaltjes warm of lauwwarm op nadat u ze gekruid hebt met wat zout en zwarte peper.