Kardoensoufflăš Met Ansjovissaus In Een Spekjasje

Voorgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 3
KardoensoufflĂŠ met ansjovissaus in een spekjasje

Voor 4 personen

- 650 g kardoen
- 4 hele eieren
- Peper en zout, naar smaak
- 40 g geraspte pecorino
- 15 g ansjovis
- 2 dl crème fraîche
- 20 g olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 40 g gerookt spek

Voorbereiding

1. Maak de kardoen schoon en snijd in kleine stukjes. Kook goed gaar in gezouten water en laat uitlekken. Wanneer de stukken lauwwarm zijn, mixt u ze. Laat het vocht opnieuw uitlekken en wikkel ze in een handdoek. Voeg vervolgens de eieren, het zout, de peper en 10 g geraspte pecorino toe.
2. Meng goed met een houten lepel. Olie met een penseel de aluminium bakvormen in en giet er de kardoenvulling in. Zet de bakvormen in het stoommandje en laat 14 minuten garen in de snelkookpan met 4 dl water nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Bak intussen de schijfjes look in de olijfolie. Voeg de ansjovis en de crème fraîche toe.
3. Laat 7-8 minuten koken en mix het geheel. Bak het spek krokant in een anti-aanbakpan. Bestrooi het met pecorino en laat nog enkele seconden bakken.
4. Dien de kardoensoufflĂŠ op met de ansjovissaus en werk af met het krokant gebakken spek.