- 20 g gedroogde pronkerwten
- 20 g gedroogde kikkererwten
- 20 g gedroogde bortolottibonen
- 20 g gedroogde tuinbonen
- 250 g bloem type T55
- 125 g boter
- 7,0 dl water
- 3 hele eieren
- 280 g zalmforel
- 20 g bottarga
- 20 g extra vierge olijfolie
- Mosterd, naar smaak
- Worcestershiresaus, naar smaak
- Zout, naar smaak
- 30 g olijfolie
- 40 g selder
- 2 laurierblaadjes
1. Kneed de bloem, de boter, het water, het ei en het zout tot een gladde en homogene massa. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten en dek af met plasticfolie. Snijd er vervolgens schijfjes uit van 12 cm diameter en bak ze in de hiervoor voorziene bakvormen in de oven op 180 °C zodat u taartjes krijgt.
2. Kook de peulvruchten 20 minuten in de snelkookpan. Week ze van tevoren 12 uur in een liter water met de selder, laurier, het zout en de olijfolie. Snijd de zalmforel in reepjes en bak snel aan in een anti-aanbakpan met zout, peper en een scheutje olie.
3. Vul het taartje met de uitgelekte peulvruchten en schik er de zalmforel op. Breng op smaak met een vinaigrette op basis van twee lepels kookvocht van de peulvruchten, de mosterd, de extra vierge olijfolie en de Worcestershiresaus.
4. Rasp tot slot de bottarga over de taartjes.