Terrine Van Kip En Groenten Met Artisjoksalade En Grana Padanokoekje

Voorgerecht

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 3
Terrine van kip en groenten met artisjoksalade en grana padanokoekje

Voor 4 personen

- 550 g kipfilet
- 150 g crème fraîche
- 100 g courgettes
- 40 g prei
- 50 g wortelen
- 2 artisjokken
- 1 heel ei
- Peper en zout, naar smaak
- Cognac, naar smaak
- 45 g grana padano
- 8 g olijfolie
- 5 g citroensap

Voorbereiding

1. Snijd de wortelen, courgettes en prei in julienne. Bak ze vervolgens snel met een scheutje olijfolie op matig vuur in een anti-aanbakpan. Mix intussen de kipfilet en voeg de crème fraîche toe, het ei, zout, de peper en de gebakken groenten. Goed roeren.
2. Olie het stoofmandje in met de olijfolie en doe er de vlees- en groentevulling in. Laat met 4 dl water 18 minuten in de snelkookpan garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Haal de terrine aan het eind van de bereiding uit de pan en laat afkoelen. Snijd de artisjokken in julienne en kruid ze met zout, peper en citroensap.
3. Verdeel de grana padano over de bodem van een anti-aanbakpan en laat bakken tot hij gesmolten is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Zodra het kaaskoekje is afgekoeld, breekt u het in vieren.
4. Dresseer de borden met de artisjokken, een sneetje terrine, een kwart kaaskoekje en een scheutje extra vierge olijfolie.