Veloutăš Van Wortel En Linzen

Voorgerecht

Klaar in 10 min
Moeilijkheid : 1
VeloutĂŠ van wortel en linzen

Voor 4 personen

- Stukje verse gember (7 g)
- 400 g wortelen
- 1 ui
- 2 lepels extra vierge olijfolie
- 100 g gewassen linzen
- 3 ecodoses groentebouillon
- 1 snufje zout

Voorbereiding

1. Schil de gember en snijd in stukken. Schil de wortels en snij ze in schijfjes. Pel de ui en snipper fijn.
2. Verhit de olie in de snelkookpan zonder deksel, voeg de ui en de gember toe en laat 2 minuten bakken op zacht uur, regelmatig roeren. Voeg ook de wortels en de linzen toe, kruid met wat zout en roer.
3. Giet de 3 ecodoses groentebouillon over de groenten, sluit het deksel en laat 10 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
Neem de snelkookpan van het vuur aan het eind van de bereiding, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel.
4. Giet de groenten over in een
mixer met wat kookvocht en mix tot een homogene, ietwat klonterige veloutĂŠ.
Giet alles in aparte kommetjes en dien op.