Gebraad Met Rode Wijn

Hoofdgerecht

Klaar in 60 min
Moeilijkheid : 2
Gebraad met rode wijn

Voor 4 personen

- 700 g braadvlees
(zoals runderlende)
- Vers gemalen zout en peper
- 4 lepels extra vierge olijfolie
2 uien
- 2 of 3 lepels bloem
- 2 ecodoses chianti
- 1 ecodosis water
1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 1 theelepel grof zout
- 1 lepel tomatenpuree

Voorbereiding

1. Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid met zout en peper aan beide zijden.
Verhit 2 lepels olie in de snelkookpan zonder deksel, doe er het vlees in en braad het 2 minuten aan op hoog vuur. Draai het vlees om met een tang zonder het te doorboren en laat nog 2 minuten aanbraden op de andere zijde.
2. Snijd de ui in grove stukken en leg ze naast het vlees. Bevochtig het vlees met de rest van de olie. Bestrooi met de bloem, meng en laat 3 minuten op hoog vuur bakken,
draai het vlees 1 keer om. Bevochtig het vlees met de 2 ecodoses wijn
en 1/2 ecodosis water.
3. Voeg het grof zout, de laurier en de kruidnagels toe.
Sluit de snelkookpan, zet het ventiel in stand 2 en laat
30 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
Zet het vuur uit, laat de stoom via het ventiel ontsnappen, verwijder het deksel en draai het vlees om.
4. Voeg de andere helft van de ecodosis water en de tomatenpuree toe. Sluit
het deksel, zet het vuur aan, zet het ventiel in stand 2 en
laat nog eens 20 minuten garen.
Zet het vuur uit aan het eind van de bereiding, laat de stoom langzaam via het ventiel ontsnappen en open de snelkookpan. Haal het vlees uit de pan en leg het op een houten snijplank.
Laat 2 minuten rusten en snijd het vlees.
5. Zet intussen de snelkookpan terug op het vuur en bereid de saus. Indien ze te vloeibaar is,
laat ze dan lichtjes indikken op matig vuur. Indien ze te dik is, verdun dan met 1/2 glas water en laat nog zo'n 2 minuten doorkoken, blijf roeren.
6. Zeef de saus in een zeefje met fijne bedrading. Dresseer het vlees op een bord, overgiet met de saus en dien op.