Inktvis Met Granaatappel

Hoofdgerecht

Klaar in 40 min
Moeilijkheid : 2
Inktvis met granaatappel

Voor 4 personen

- 1 inktvis van 400-450 g
- 2 lepels extra vierge olijfolie
- Vers gemalen zout en peper
- 1 laurierblaadje
- 2 ecodoses water
- 1 kleine rode Tropea-ui
- 1 lepel Japanse rijstazijn
- 1 lepel rietsuiker
- 3 lepels granaatappelpitten

Voorbereiding

1. Doe 1 lepel olie in de snelkookpan samen met de inktvis, een snufje vers gemalen zout en peper, de laurier en 2 ecodoses water. Sluit de snelkookpan en laat 20 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
2. Bereid intussen de vinaigrette voor. Snijd de ui in fijne schijfjes en laat ze marineren in een bord met de rest van de olie, de vinaigrette en de suiker.
3. Zet aan het eind van de bereiding het vuur uit en laat de stoom via het ventiel ontsnappen.
Laat 10 minuten rusten en open de snelkookpan.
4. Leg de inktvis op een snijplank en maak de tentakels schoon met keukenpapier om het vel te verwijderen Snijd de inktvis in blokjes en schik op de borden. Voeg de ui en de granaatappelpitten toe. Breng op smaak met zout en peper en dien op.
Als u de inktvis in de snelkookpan laat garen en lauwwarm laat afkoelen in eigen nat, zal hij malser zijn en meer smaak hebben.