Zwarte Rijst Geparfumeerd Met Bieslook En Ragout Van Grote Marene

Hoofdgerecht

Klaar in 25 min
Moeilijkheid : 2
Zwarte rijst geparfumeerd met bieslook en ragout van grote marene

Voor 4 personen

- 240 g zwarte rijst
- 200 g grote marene
- Bieslook naar smaak
- 10 g sjalotten
- 15 g boter
- 15 g extra vierge olijfolie
- 1 + 3/4 ecodoses groentebouillon
- Visfumet (visbouillon) naar smaak
- 0,8 dl witte wijn
- 80 g tomaten
- Tijm, naar smaak
- Peper en zout, naar smaak
- 200 g appels

Voorbereiding

1. Snipper de sjalot fijn en braad ze met de boter aan in de snelkookpan. Voeg de zwarte rijst toe en bevochtig met de kokende bouillon. Sluit de snelkookpan en laat 15 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
2. Snijd intussen de marenefilets in plakjes en bak ze goudbruin in de extra vierge olijfolie met de tijm. Kruid met peper en zout en bevochtig de vis met de witte wijn. Voeg de in blokjes gesneden tomaat en de visfumet toe. Laat enkele minuten garen en voeg de bieslook toe.
3. Schil de appels, snijd ze in grove stukken en bak met wat water aangezuurd met citroensap. Zodra de appels gaar zijn, stampt u ze fijn en brengt u ze op smaak met wat zachte mosterd. Maak met behulp van twee lepels een hoopje dat u op de rijst dresseert.