Bonèt (gebak Uit Piemonte)

Dessert

Klaar in 20 min
Moeilijkheid : 1
Bonèt (gebak uit piemonte)

Voor 4 personen

- 700 ml melk
- 75 g boudoirs + 75 g amarettikoekjes
- 50 g cacao
- 2 lepels oploskoffie + 25 cl espressokoffie
- 100 ml rum
- 5 eieren
- 120 g suiker + poedersuiker naar smaak
- 50 g bittere chocoladekrullen
- 1/2 ecodosis water (1 ecodosis = 250 ml)

Voorbereiding

1. Breng de melk in een pan aan de kook. Mix intussen de koekjes fijn tot meel.
Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Klop los met een garde en voeg de gezeefde cacao toe.
2. Giet de oploskoffie en de rum in de kokende melk en roer. Voeg vervolgens de espressokoffie en het koekjesmeel toe, breng aan de kook en voeg het eiermengsel toe. Klop stevig met een garde zonder het mengsel in te dikken.
3. Vul keramische of aluminium bakvormen op met het mengsel en dek af met plasticfolie. Zet de bakvormen in het stoommandje en plaats ze in de snelkookpan met 1/2 ecodosis water. Sluit de snelkookpan en selecteer stand 1. Zet het vuur lager en laat 8 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
4. Neem de snelkookpan aan het eind van de bereiding van het vuur, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel. Neem het gebak uit de snelkookpan en laat afkoelen.
Bestrooi net voor het opdienen met poedersuiker en werk af met chocoladekrullen en stukjes amarettikoekjes.