Mont Blanc

Dessert

Klaar in 60 min
Moeilijkheid : 3
Mont blanc

Voor 4 personen

- 600 g kastanjes
- 50 g suiker
- 1 vanillestokje
- 1 + ½ ecodosis melk
- 1 ecodosis water
- 20 g boter
- 1 ecodosis vloeibare crème fraîche
- 2 lepels poedersuiker
- 6 tot 8 minimerengues (facultatief)

Voorbereiding

1. Was de kastanjes en maak een overlangse insnijding in de schil. Zet de snelkookpan voor de helft gevuld met water en zonder deksel op het vuur, en breng aan de kook.
2. Doe de kastanjes in de pan en laat ze 10 minuten garen in het kokende water. Laat uitlekken en afkoelen.
3. Spoel intussen de snelkookpan en droog af. Pel de kastanjes en verwijder ook het tweede vel aan de binnenkant van de schil. Doe ze opnieuw in de snelkookpan.
4. Voeg de suiker, de vanille, 1 ecodosis melk en 1 ecodosis water toe, sluit het deksel en laat 23 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Zet het vuur uit, laat de stoom ontsnappen, open de snelkookpan, verwijder het vanillestokje en haal de kastanjes door een passe-vite.
5. Doe ze vervolgens in een schone pan, voeg de helft van de ecodosis melk en de boter toe, meng met een houten lepel en laat op een zacht vuur koken tot de melk volledig is geabsorbeerd. Laat volledig afkoelen en stamp de kastanjes vervolgens fijn in een presenteerkom met behulp van een pureestamper.
6. Klop de crème fraîche met 1 lepel poedersuiker op met een garde. Doe de crème fraîche in een spuitzak met een spuitmond in stervorm en spuit toefjes op de kastanjes. Bewaar ze zo afgedekt in de koelkast tot u ze opdient.
7. Bestrooi ze voor het opdienen met de rest van de poedersuiker en werk af met de minimerengues indien voorhanden.